HVORDAN BLI EN BRA BLOGGER / HVORDAN HA EN BRA BLOGG

26.okt.2009 21:53
kategori: Hvordan få en bra blogg   [49] kommentarer
Ja, det er vel utrolig mange blogger som har et sånn her innlegg. Derfor følte jeg for å lage et jeg og, etter hva JEG synes en bra blogg burde "ha". PS: Dere som jeg kanskje trosser nå, ikke ta dette ille opp, jeg bare sier min mening!

Innbydende design.
Ha et innbydende design, som sier velkommen! Helst burde man holde det enkelt og simpelt, med for det meste EN eller TO farger, ikke et virvar med 10 forskjellige farger. Fargene skal jo også matche hverandre. Spar meg for knallrosa blogger, og det fineste er ALLTID hvit bakgrunn bak innleggene. Svart skrift på teksten er det beste synes nå jeg, men det går også med f.eks mørkegrå. Dette ser rett og slett BEST ut, i nesten alle tilfeller!

IKKE dialekt.
FOR GUDS SKYLD, IKKE SKRIV PÅ DIALEKT! Jeg kan ikke fordra at en blogg står på dialekt. Nynorsk, trøndersk, nordnorsk. Uansett, det kan være en plage! Hvis du skal kunne skrive på dialekt, skal bloggen din være j*vla så god! Et og annet ord går greit, men ikke bland bokmål og dialekt!

Ikke bruk smileys.
Jeg skal innrømme at jeg avogtil bruker "(:" i innlegg, men det er ikke ofte! Helst skal man holde seg foruten, og plis spar leserne dine for smileys som: xD, <3, :D, x] osv. Det ser bare helt fjortis ut, og det er nok ikke mange som vil tro at det er en seriøs blogg.

Vær både useriøs og seriøs.
Når du blogger, må det GJERNE være humor i det du skriver. Det er vel kanskje mest det som får folk til å stikke innom en blogg flere ganger enn bare en. Skriv med humor, og kødd litt, særlig på egen bekostning! Samtidig er det utrolig deilig å finne en useriøs blogger som OGSÅ kan være seriøs! At det gjerne ligger ett eller to innlegg, der du skriver om en viktig sak som opptar deg, eller en diskusjon som dine lesere kan diskutere videre på.

Bruk bilder i innlegg, og da mener jeg ikke bare google-bilder!
Alle er vel enige om at en blogg burde ha 1 bilde i MINST hvert innlegg? Selvfølgelig. Men da snakker jeg ikke bare om bilder hentet fra google! Jeg vet ikke om noe mer kjedelig enn en blogg FULL av google-bilder! Please, legg ut iallefall noen bilder fra hverdagen din, om det så må være et webcam-bilde av deg selv. Selvfølgelig, om du har et helt shitty kamera eller et dårlig mobilkamera, går det bra med fine google-bilder.

Lær deg å redigere bilder iallefall litt.
Jeg krever absolutt ikke at du må kunne photoshop eller noe lignende for å kunne redigere bilder til bloggen din! Men om paint er ditt eneste alternativ, prøv iallefall å ikke få det til å se HELT amatørmessig ut. Uansett, det skal ikke være vanskelig å laste ned bedre alternativer, sånn som PICASA 3, PHOTOFILTRE og PAINT SHOP PRO 8. Alle 3 er redigeringsprogram som er gratise, lette å lære om du gidder, og kan gi deg like bra resultat som hvis du kan photoshop LITT.

Bloggvariasjon.
Det er heelt greit å få høre om hverdagen din, men ingen er interesserte i å høre om hva du har på brødskiva hver dag. Om du skjønner hva jeg mener. Selvfølgelig skriv om hverdagen din, men bytt ut noen innlegg innimellom der du f.eks har en VS, skriver om en sak i media eller rett og slett skriver om noe annet! Mote, skjønnhet, bilder, tatoveringer, piercinger, kropp, helse, mat. Hva som helst! Bare ha litt variasjon!

PRØV å hold norsken på plass.
Kanskje litt mye å kreve hvis du rett og slett ikke er god i norsk rettskrivning, men det kan være vanskelig for lesere å holde seg på rett spor hvis du skriver mye feil i innleggene. Man trenger selvfølgelig ikke en 6'er i norsk for å blogge, men det beste er jo selvfølgelig hvis du ikke har for mange STORE feiler i formuleringen din.

UTFORDRE leserne dine.
Lesere ELSKER konkurranser. Konkurranser kan man rett og slett ikke få nok av! "Men hva skal jeg gi i premie?" tenker du kanskje. Joda, hør med nettbutikker som f.eks MOTEHUS eller HOUSEOFFASHION, de gir nesten alltid ut et gavekort til deg på 150/250 kroner som du kan gi til vinneren av konkurransen din. De må først godkjenne bloggen din da, og konkurransen din må handle om deres nettside. Litt må de jo tjene på det. Prøv også å ha med et lite spørsmål på slutten av hvert innlegg, da er det større sjangs for at noen gidder å kommenter noe!

KOMMENTER.
Kommenter på andre blogger! Da snakker jeg ikke om " Heeei, fin blogg! Besøk min blogg: http://catthrinegj.blogg.no!", men da mener jeg at du kommenterer ordentlig, om deres blogg eller om innlegget du kommenterer på. Som oftest bruker da eieren av bloggen å trykke på navnet ditt, av nysgjerrighet såklart! Ikke bare er det stor sjangs for at du får en god del kommentarer med "vs:" i, der de svarer deg, men om de liker bloggen din kan det godt hende du nettopp med den lille kommentaren du la igjen på deres blogg, har skaffet deg en fast leser!

Ta deg tiden til å besøke andre blogger.
Seriøst. Du kan godt ta deg tiden til å gå inn på andre blogger, og svare dem på den kommentaren de skrev på din blogg. ALLE setter pris på å få tilbakemelding på kommentaren de skrev, hvis ikke er det ikke like artig å skrive kommentarer! Come on, heller skal du IKKE legge igjen en kommentar på DIN EGEN BLOGG for å svare de andre kommentarene, BARE for å få flere kommentarer. Det er rett og slett TEIT! Med mindre du skal referere noe til en anonym har sagt da.

Vel, det var mine tips! Hva synes dere? Var det noen urimelige tips der, eller er dere enige?

{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
Tillbaka till startsidan


bloglovin